man Ik ben goed voorbereid op mijn nieuwe toekomst - Scheidingsplanner Haarlem | Heemstede | Velserbroek

Marleen: ‘Eigenlijk deed het er niet toe wie het initiatief nam, we kwamen allebei in een achtbaan te zitten. Ons leven stond op zijn kop’

Hoe kan ik de scheiding verwerken?

Uw leven lijkt wel een achtbaan bij een echtscheiding. Hoge pieken en diepe dalen wisselen elkaar continue af en de emoties vliegen alle kanten op. Gewone normale dingen kunnen u soms ineens teveel worden. Die romantische film op televisie. Of uw speciale liedje op de radio. Een liefkozend stel op straat. En intussen gaat het leven verder gewoon door alsof er niks gebeurd is. Uw werk, kinderen en andere zaken blijven tenslotte ook uw aandacht vragen. Vaak is het een hectische tijd, met weinig ruimte voor het verwerken van uw verdriet en boosheid.

Het is van uw situatie afhankelijk hoeveel verwerkingstijd u nodig heeft. Elke scheiding is namelijk verschillend, een ieder zal op zijn eigen manier de scheiding verwerken. Zo kan iemand de scheiding al beginnen te verwerken op het moment dat ze voor het eerst aan scheiden denken. Er wordt dan in stilte al afscheid genomen van het huwelijk. Dat kan soms ook al voordat het onderwerp überhaupt met de partner is besproken. In het geval dat iemand de scheiding echter niet heeft zien aankomen, dan is het een heel ander verhaal. Door deze  onverwachte klap duurt het proces om de echtscheiding te verwerken vaak veel langer.

Globaal duurt het meestal tussen de twee en vijf jaar om een nieuw leven weer op de rit te hebben.

Scheiding verwerken: hulp biedt uitkomst

Een echtscheiding is vaak een uiterst stressvolle gebeurtenis. Het gehele proces wordt zelfs vaak vergeleken met het overlijden van een partner. Uit onderzoek* blijkt dat met name woede, pijn en machteloosheid de boventoon voeren. Uw karakter, uw ervaringen in het verleden en de steun die u uit uw omgeving krijgt, beïnvloedt het traject om de scheiding te verwerken.

Professionele begeleiding kan u helpen om uw leven weer op de rit te krijgen. U hoeft u zich er ook absoluut niet voor te schamen om hulp te zoeken, vele anderen schakelen een professional om dit proces te bespoedigen. Een echtscheiding verwerken gaat immers echt niet vanzelf en heeft tijd nodig. Voor professionele hulp kunt u  uit een aantal mogelijkheden kiezen:

• Met hulp van de huisarts
• Met hulp van een psychiater
• Met hulp van een mediator
• Met hulp van een coach

Het bezoeken van een online forum over scheiden is misschien een minder grote stap voor u. Of misschien past een zelfhulpgroep of een praatgroep meer bij u. Als uw sociale netwerk niet zo groot is, kunnen (online) gesprekken met mensen die in dezelfde situatie zitten al een hele troost zijn.

  • machteloosheid
  • woede
  • pijn
  • onzekerheid
  • eenzaamheid
  • berusting

Welke emoties spelen er?

Waarom de Scheidingsplanner Haarlem, Heemstede, Velserbroek

Han Assman | De Scheidingsplanner Haarlem | Heemstede | Velserbroek

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 023 – 547 95 65  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen