Slide Goede voornemens voor een gezonde relatie met of zonder elkaar - Scheidingsplanner Haarlem - Heemstede - Velserbroek

Goede voornemens voor een gezonde relatie met of zonder elkaar

Een nieuw jaar voelt bijna altijd als een nieuw begin. Daarom maken we vaak goede voornemens aan het eind van het jaar. Afvallen, gezonder eten, meer sporten, geld sparen en meer reizen vormen samen over het algemeen wel de top 5 aan goede voornemens. Wat ons betreft staat echter het hebben van een gezonde relatie met of zonder elkaar op nummer 1. We delen daarom graag met u een aantal goede voornemens om uw relatie gezond te houden. En heeft u besloten om te gaan scheiden, dan helpen onze andere goede voornemens u om uw relatie met elkaar tijdens de scheiding zo goed mogelijk vorm te geven.

5 goede voornemens voor een gezonde relatie

1. Maak bewust tijd voor elkaar

Maak bewust tijd voor elkaar en besteedt die tijd dan ook met en aan elkaar. Laat u niet opslokken door werk en dagelijkse beslommeringen, maar maak tijd om samen te zijn. Tijd die u samen in alle rust doorbrengt. Daarbij gaat niet om wat u doet, maar om het samenzijn. Neem daarin de wensen van uw partner mee vanuit de gedachte: hoe en waarmee maak ik jou gelukkig? Probeer in ieder geval tenminste elke avond een half uurtje te vinden om de ander bij te praten over de gebeurtenissen van de dag.

2. Heb vertrouwen in elkaar

De basis voor een goede relatie is vertrouwen. En aan die vertrouwensrelatie moet u bouwen, het is vanzelfsprekend. Geef elkaar daarom het voordeel van de twijfel. En trek nooit voorbarige conclusies. En denkt u dat er iets is waarom u uw partner niet kunt vertrouwen? Praat er dan met elkaar over. Vaak zullen uw twijfels ongegrond blijken.

3. Werken aan uw relatie

Een goede relatie is vooral werken, werken aan de interactie en aan de verstandhouding met elkaar. Dat betekent snappen hoe de ander in elkaar steekt en onduidelijkheden uit de weg ruimen. Maar ook begrip hebben voor elkaar, verantwoordelijkheid nemen en lief zijn voor elkaar. Besef ook dat in de loop der tijd iedereen verandert. Zowel u als uw partner. Ga met deze veranderingen mee, stel u flexibel op en accepteer dat uw partner verandert.

4. Check regelmatig uw relatie

Controleer geregeld hoe je relatie ervoor staat, bij uzelf en bij uw partner. Vraag uw partner of hij/zij vindt dat alles naar wens gaat en of u het goed doet als partner. Vraag uw partner naar zijn/haar mening over uw gedrag en ga aan de slag met de feedback. Kijk ook regelmatig goed en eerlijk naar uzelf, waarschijnlijk ziet u voor uzelf ook wel nog enige punten waar u aan kunt werken. Dit geldt natuurlijk ook voor uw partner.

5. Wees bereid om compromissen te sluiten.

In iedere relatie moeten compromissen worden gesloten. U heeft per slot van rekening met twee mensen met eigen wensen en ideeën te maken. Wees daarom bereid om zo nodig water bij de wijn te doen. Zorg er wel voor dat er een evenwicht binnen de relatie bestaat. Een compromis betekent dat beide partijen elkaar tegemoet komen. Het is niet de bedoeling dat een van de twee steeds wijkt.

5 goede voornemens voor een goede relatie tijdens de scheiding

1. Blijf met elkaar in gesprek

Een van de grootste valkuilen tijdens een scheiding is om door emoties geleid te worden. Niet meer willen praten, elkaar mijden enzovoorts zorgt ervoor dat goed scheiden moeilijk wordt. Blijf dus, hoe moeilijk dat ook kan zijn, met elkaar in gesprek. Blijf ook naar elkaar luisteren en hou de communicatielijn open. Niemand is erbij gebaat als de communicatie zich tijdens de scheiding verhardt. Probeer u zich in te leven in uw ex-partner en te begrijpen wat hij/zij bedoelt. Stel vragen en probeer te begrijpen wat er in uw communicatie gebeurt.

2. Geef elkaar de ruimte

Geef elkaar de ruimte, zeker als u nog onder 1 dak woont. In zo’n situatie kan de vlam makkelijker in de pan slaan. Ga bijvoorbeeld om en om het weekend weg, dat creëert voor beide rustmomenten. En zo leert u allebei ook om los te laten.

3. Bepaal samen de basisregels

Stel samen in het belang van uw beiden en die van de kinderen vooraf basisregels op hoe u met elkaar omgaat tijdens de scheiding. Dus bijvoorbeeld geen ruzie maken in het bijzijn van de kinderen. Of lelijk over elkaar spreken. Belangrijk is dat de ene ouder de andere niet afvalt, om het loyaliteitsconflict niet nog groter te maken voor de kinderen.

4. Sla een brug naar elkaar

Bij een scheiding zijn er vaak meningsverschillen. Probeer die verschillen met elkaar op te lossen. Wanneer het u lukt om er samen uit te komen door o.a. vanuit oplossing te denken en door wederzijds begrip te hebben, is de uitkomst het meest optimaal. Laat problemen in ieder geval niet steeds groter worden en daardoor escaleren. Als u dit zelf moeilijk vindt, kan het inschakelen van een onpartijdig 3de persoon – zoals een mediator – u helpen om deze brug naar elkaar te slaan.

5. Hou de lange termijn voor ogen

Kijk niet alleen naar de korte termijn, zeker als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn. De ouderrelatie van u beiden blijft namelijk altijd bestaan. Het is in ieders belang om dit telkens voor ogen te blijven houden. En vanuit dit perspectief is het belangrijk om er toch samen uit te komen.

Waarom de Scheidingsplanner Haarlem – Heemstede – Velserbroek

Han Assman | De Scheidingsplanner Haarlem | Heemstede | Velserbroek

 

 

 

 

 

 

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 023 – 547 95 65  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen