man Alles geregeld voor onze nieuwe toekomst | Scheidingsplanner Kennemerland Haarlem | Heemstede | Velserbroek

Regelen we de scheiding samen of alleen?

Als u alles samen kunt regelen, verloopt een echtscheiding het soepelst. Het contact met de ex-partner is echter vaak niet makkelijk. Emoties maken het soms moeilijk om samen beslissingen te nemen. Of u de scheiding in overleg met uw ex-partner wilt regelen of dat u ieder een eigen adviseur inschakelt, is daarom een belangrijk beslissing.

Wij adviseren u de echtscheiding gezamenlijk te regelen. Dit bespoedigt niet alleen het proces, maar werkt ook kostenbesparend. Bovendien is het in het belang van uw kinderen om zo goed mogelijk samen afspraken te maken om uw ouderrelatie na de scheiding vorm te kunnen geven.

De scheiding samen regelen

Misschien is de scheiding niet uw keuze. Maar u wilt bij voorkeur alles toch in goed overleg regelen. U wilt er graag samen uitkomen zonder strijd. Als er kinderen zijn, wilt u zeker met elkaar in gesprek blijven, u moet immers toch als ouders samen verder. Het gezamenlijk inschakelen van één deskundige als adviseur en procesbegeleider biedt u allebei voordelen. Uw adviseur begeleidt u samen bij het maken van afspraken en het zoeken naar oplossingen. U kunt denken aan een mediator,een financieel specialist of een advocaat. Meer informatie over de keuzemogelijkheden vindt u op Hoe kan ik de scheiding regelen?

Karin: ‘Het moet op vriendschappelijke voet blijven. Dit vraagt extra inspanning, maar op de lange termijn is dit veel waard. Het geeft minder stress en een eerlijkere verdeling’

Janneke: ‘Zorg dat je op goede voet blijft met elkaar ook al valt dat niet altijd mee. Respecteer elkaar in het belang van de kinderen, voor je eigen gemoedsrust en voor de toekomst’

Lees hier wat de Scheidingsplanner voor u samen kan betekenen

De scheiding alleen regelen

Kiest u er liever voor om de echtscheiding zonder uw ex-partner te regelen? Wij beseffen goed dat u bij een scheiding eigen belangen heeft. Daarnaast komt het ook regelmatig voor dat de ex-partner niet wil meewerken aan de echtscheiding. Als dit het geval is, kan de Scheidingsplanner – in overleg met u – uw ex-partner uitnodigen aan een gezamenlijk traject mee te werken. De ex-partner reageert vaak positief op een schriftelijke uitnodiging van ons. U kunt voor een eigen adviseur kiezen als er geen basis is voor onderling overleg of als u graag iemand wil die volledig voor uw belangen gaat.

Als u de echtscheiding apart wilt regelen, is het wel belangrijk om een vechtscheiding te voorkomen. Een vechtscheiding wordt tegenwoordig steeds vaker gezien als een vorm van kinderverwaarlozing. Bij een vechtscheiding zijn de kinderen namelijk altijd de dupe en voor de kinderen is een vechtscheiding erg schadelijk voor hun ontwikkeling. Door goede begeleiding/mediation en inzet van beide partners kan een vechtscheiding voorkomen worden.

Lees hier wat de Scheidingsplanner voor u alleen kan betekenen

Waarom de Scheidingsplanner Haarlem, Heemstede, Velserbroek

Han Assman | De Scheidingsplanner Haarlem | Heemstede | Velserbroek

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 023 – 547 95 65  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen