man Alles goed geregeld voor onze nieuwe toekomst - Scheidingsplanner Haarlem | Heemstede | Velserbroek

Dé financiële specialist in alimentatie

Bij een scheiding is de alimentatie een groot onderdeel van het financiële puzzelstuk. U blijft namelijk volgens de wet verplicht om na de scheiding financieel voor elkaar en eventuele kinderen te zorgen. Als u kinderen heeft, bent u na de scheiding allebei naar draagkracht onderhoudsplichtig. Van partneralimentatie is sprake als één van de twee partners niet of niet volledig in zijn of haar eigen onderhoud kan voorzien.

Partneralimentatie

Na de echtscheiding blijft u dus verplicht om financieel voor elkaar te zorgen. Deze onderhoudsplicht is nu eenmaal in de wet vastgelegd. Wanneer één van de ex-partners niet volledig in zijn of haar eigen onderhoud kan voorzien, moet er naar partneralimentatie worden gekeken. Dit wordt ook wel de huwelijksgerelateerde behoefte genoemd. Dit betekent dat diegene gedurende het huwelijk een bepaald welstandsniveau gewend was en dit ook na de scheiding moet kunnen blijven behouden. Partneralimentatie speelt dus een rol als de inkomens van u en uw ex-partner verschillen. Degene met het hoogste inkomen draagt bij aan de kosten van levensonderhoud voor degene met het laagste inkomen.

Er is recht op partneralimentatie wanneer:

–  een huwelijk in gemeenschap van goederen of een huwelijk onder huwelijkse voorwaarden wordt beëindigd
– een geregistreerd partnerschap wordt beëindigd

 Wanneer een samenleving wordt beëindigd, is dit niet verplicht. Soms is deze plicht echter wel vastgelegd in het samenlevingscontract.

Kinderalimentatie

Na de scheiding blijft u ook samen verantwoordelijk voor de kinderen, zowel voor de zorg als voor de financiën. Uiteraard is het erg belangrijk dat uw kinderen op financieel en emotioneel gebied zo min mogelijk van de scheiding merken. Samen met uw ex-partner kunt u afspraken maken over de hoogte en de manier van betalen van de kinderalimentatie. Uitgangspunt is dat het kind dezelfde dingen kan blijven doen als voor de scheiding. De afspraken worden vastgelegd in het ouderschapsplan of het echtscheidingsconvenant. Bedenk dat de rechter bij minderjarige kinderen altijd de afspraken die u samen heeft gemaakt toetst. Het is overigens niet mogelijk om kinderalimentatie met een koopsom in een keer af te kopen.

Let op! Sommige alimentatiebetalende ouders moeten straks mogelijk een hoger bedrag betalen aan alimentatie na een uitspraak van de Hoge Raad op 9 oktober 2015. Lees er meer over in het nieuwsartikel.

Alimentatie berekenen

De Scheidingsplanner heeft een unieke rekenmethode ontwikkeld voor de hoogte van de kinderalimentatie. Met onze alimentatieberekening kunt u de kinderalimentatie globaal zelf berekenen. Voor het precieze bedrag is het wel slim om samen met ons uw totale situatie door te nemen. Een alimentatieberekening is namelijk altijd maatwerk. De hoogte van de uiteindelijke alimentatie zal onder andere afhankelijk zijn van de behoefte van een kind of ex-partner aan een bijdrage en van uw specifieke omstandigheden. Bereken hier zelf uw alimentatie.

Onze aanpak en expertise

Wij zijn van huis uit financiële experts gespecialiseerd in echtscheidingen. Het vraagstuk alimentatie is voor ons dus een open boek. Bij de alimentatie kijken wij op een eerlijke en zorgvuldige manier naar zowel de toekomstige situatie als het verleden:
– Waar heeft u samen van geleefd?
– Wat zijn de mogelijkheden om zelf in eigen levensonderhoud te voorzien?
– Waar gaan de kinderen wonen?
– Hoeveel tijd zijn ze bij u of uw ex-partner?

Samen met u zetten we de financiële impact van de scheiding voor u beiden op een rijtje. Daarbij ervaren wij de wet niet als dwingend, maar meer als hulpmiddel om er samen uit te komen. Met onze unieke rekenmethode voor de alimentatie kunnen we precies laten zien wie welk bedrag, wanneer en waarvoor moet betalen. U ziet direct waar de hoogte van de alimentatie op gebaseerd is.

Wij kunnen u ook helpen met een herberekening van de alimentatie als er bij u omstandigheden zijn veranderd, zoals:
– Het verliezen van een baan
– Een studie van de kinderen
– De nieuwe belastingregels voor 2015 die van invloed zijn op de alimentatie

Waarom de Scheidingsplanner Haarlem, Heemstede, Velserbroek

Han Assman | De Scheidingsplanner Haarlem | Heemstede | Velserbroek

Wij bieden u een totaaloplossing voor elke scheiding. Dus wat uw verhaal ook is, wij hebben altijd een aanpak die bij u past. Daarnaast zijn wij anders dan anderen. Wij regelen uw scheiding niet alleen juridisch, maar juist ook op financieel én fiscaal gebied. Hiervoor hebben wij alle kennis zelf in huis en dat maakt onze aanpak uniek. Wij gaan dus een stap verder dan een advocaat of mediator tegen een concurrerende prijs.

Lees verder

Gratis scheidingsboekje

Wilt u weten wat er allemaal bij een scheiding komt kijken? Vraag dan ons gratis scheidingsboekje aan. In ons boekje vindt u alle informatie in heldere en duidelijke taal beschreven. 
Bestel hier uw gratis exemplaar.

Meer weten of een afspraak maken?

Bel 023 – 547 95 65  of vul hieronder uw gegevens in en wij nemen direct contact met u op.

* Graag invullen